A 900 éves jubileum tárgyi emlékei

A 900 éves jubileum tárgyi emlékei

Már 1974-ben megjelentek Szolnokon a  Sport- és Játékbolt kirakatában a szolnoki feliratokkal, képekkel, emblémákkal és címerrel díszített különféle emléktárgyak. A jubileumi ünnepséget előkészítő kereskedelmi szakbizottság keretében működő, kereskedelmi tevékenységet szervező bizottság eseménynaptárt készített, amelyben meghatározták a kereskedelmi vállalatok kettős feladatát. Az egyik a kereskedelmi akciók divatbemutató, kiállítás, kóstoló és egyéb rendezvények szervezése, a másik pedig a 900. évfordulóhoz méltó reklám- és propagandaanyagok készítése és terjesztése volt. Az utóbbiak között voltak egyedi reklámok és értékesítésre tervezett áruk.

A „900 ÉVES SZOLNOK” felirattal 3,7 millió forint értékű árut hozott forgalomba a megyeszékhely jubileumára a Szolnok megyei Iparcikk Kiskereskedelmi Vállalat 1975-ben. Az emblémás árukat állandó jellegű boltjaikban és a jubileumi rendezvényeken ideiglenesen felállított pavilonokban árusították.

A bemutatott tárgyak a Damjanich János Múzeum BŰVÖS KOCKA, PANELLAKÁS, OLAJVÁLSÁG – ÍGY ÉLTÜNK A HETVENES ÉVEKBEN című időszaki kiállításából.

 

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük